Contactează-ne

0728 291 073

Legalizare notarială

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi, iar noi ne vom ocupa de restul

Alege una din căile de mai jos sau completează formularul.

Legalizare notarială

Legalizare notarială

Legalizarea copiilor după înscrisuri

Notarul public eliberează copii legalizate numai de pe înscrisurile originale prezentate de părţi, astfel cum au fost emise în starea lor iniţială, după confruntarea copiei cu originalul.

În vederea legalizării copiei unui înscris original întocmit într-o altă limbă decât cea română, acel înscris va fi tradus în limba română de un traducător şi interpret autorizat.

Se pot elibera copii legalizate din arhiva biroului notarial de pe actele emise de notarul public numai părţilor, succesorilor şi reprezentanţilor acestora, precum şi celor care justifică un drept sau un interes legitim.

Legalizare semnăturilor și a sigiliilor

Notarul public poate legaliza semnătura părţilor numai pe înscrisurile pentru care legea nu cere formă autentică ca o condiţie de valabilitate a actului, cu respectarea dispoziţiilor Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995.

La cererea părţii, notarul public poate legaliza specimenul de semnătură al persoanei care se va prezenta personal la sediul biroului notarial şi care va semna în faţa notarului public.

Legalizarea traducerilor

Notarul public poate legaliza semnătura traducătorului autorizat care a efectuat o traducere din limba română într-o limbă străină/ dintr-o limbă străină în limba română, inclusiv pe baza specimenului de semnătură depus la biroul notarului public.